Bose

Themeluesi i kompanisë Amar Bose, filloi udhëtimin e tij sipërmarrës duke riparuar radiot në shkollë të mesme. Kompania Bose ka lindur bazuar në një ide që themeluesi kishte si student i diplomuar në Universitetin e Teknologjisë në Michigan, pasi bleu një sistem stereo dhe u zhgënjye nga cilesia e zërit. Kjo e shtyu atë të studionte se si njerëzit e përceptojnë tingullin.
Theksi i kompanisë mbi psikoakustikën dhe mënyrën se si njerëzit përjetojnë tingullin qëndron në thelb të mënyrës se si kompania krijon produktet me nivel të lartë të përvojës së zërit.